13 Eylül 2014 Cumartesi

Cenova

eğer uçakla geldiyseniz şehrin havalimanına bakarak bir ilk izlenim edinebilirsiniz. kendisi de bu havalimanı gibi ufak ve diğer italyan şehirlerine göre gösterişten uzaktır. `thy`nin buraya uçan en popüler ~daha doğrusu taşaklı~ hava yolu firmalarından biri olmasından mütevellit türkçe tabelalar göreceksiniz. bu tabelalar ne yazık ki gezinin devamında size eşlik etmeyecek. indiğinizde turist noktasından harita almayı ihmal etmeyin. hem ücretsiz bir hatıra olur hem de yürüyerek gezildiği takdirde faydalı.

havalimanından şehre otobüs veya taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz. kalabalıksanız gidin taksiyle pazarlık edin. 24 euroya rahatlıkla fiyat indirebilir böylelikle 4 kişilik bir ekip olduğunuz takdirde otobüs parasına taksiyle şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

şehrin havalimanına göre daha gösterişli olan tren istasyonu `Stazione di Genova Piazza Principe` merkezde sayılır. buradan `milano`ya uygun fiyata seyahat edebilirsiniz.

tren istasyonundan aşağı doğru ilerlediğinizde apartmanların mimarisine hayran kalmanız muhtemel. yağmur başladığı takdirde ortaya çıkan seyyar satıcılardan şemsiye alacaksanız mutlaka pazarlık edin. onlar da farkında ki kıytırık bir şemsiye 5 euro etmez.

şehrin havalimanına dahi adını vermiş bir `kristof kolomb`u vardır bir de önünde daima kuyruk olan devasa akvaryumu turistik olarak. insanları biraz fazla meraklı, ingilizceye hakimiyetleri pek aman aman değil. yine de derdinizi anlatacak turist noktaları bulunuyor yer yer.

ara sokaklar pek tenha gözükmeyebilir. şahsen bir sorun yaşamadım ama geceleri pek şansı zorlamamakta fayda var.

şehirde filistin lehine duvar yazıları görürseniz şaşırmayın. zira bu şehirde hem yazılama/graffiti popüler hem de komünist gruplar pek bir popüler anladığım kadarıyla. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder